Årsredovisningar

Årsrapporten är en fullständig översikt över Atradius N.V.:s resultat under ett år. Den innehåller resultat, strategi, helårsbokslut och ytterligare finansiell information.

Atradius årsredovisning 2022 - Motståndskraft i utmanande tider

Atradius Annual Report 2023 | Atradius

På Atradius förblir vi engagerade i vårt åtagande att möjliggöra handel och utveckla motståndskraftiga lösningar i dessa utmanande tider. 2022 var det tredje året då världen konfronterades med verkligheten i COVID-19. Rysslands invasion av Ukraina har utlöst ytterligare osäkerhet, vilket satte igång en kedja av händelser som påverkade den globala ekonomin och tvingade oss att anpassa oss till en föränderlig riskmiljö. I denna dynamiska miljö där osäkerheten fortfarande är på en aldrig tidigare skådad nivå, med ihållande riskutmaningar över hela världen, har vårt företag och våra medarbetare arbetat tillsammans med våra kunder och affärspartners för att navigera i osäkra tider.

Premieintäkterna ökade med 17,1 % medan skadorna för 2022 ökade till 38,7 %. Som ett resultat av detta ökade Atradius försäkrings- och serviceresultat med 37,1 % till 414,8 miljoner euro och årets resultat med 38,3 % till 332,2 miljoner euro. En kundlojalitet på 93,5 % visar på kundernas förtroende för Atradius och en stadig efterfrågan på Atradius tjänster.

Affärsutsikter 
Den globala tillväxten förväntas mattas av under 2023 då den globala ekonomin vacklar på gränsen till en recession under första halvåret.  Den globala BNP-prognosen är endast 1,3 % år 2023, vilket är den svagaste tillväxtprognosen sedan finanskrisen.  Denna bild gäller särskilt för de avancerade ekonomierna, med en prognostiserad tillväxt på 0,2 % totalt sett, och till och med en mild recession i euroområdet, USA och Storbritannien.  Utsikterna för tillväxtekonomierna är mer positiva med en förväntad tillväxt på 2,9 % totalt sett och vissa marknader som Kina och Indien förväntas prestera bättre.  Under 2023 fortsätter insolvenserna på de flesta marknader att anpassa sig till normala nivåer före pandemin.

På det hela taget är riskerna för världsekonomin fortfarande stora och den nuvarande riskmiljön gör det ännu svårare för företagen att gå stärkta ur Covid-19-pandemin.

Relaterat innehåll

Företagsledning

Det är styrelsen och det övervakande organet som leder verksamheten, med utgångspunkt från intressenternas intressen och kundernas behov.

Information om våra ägare

Atradius NV är ett privat bolag helägt av Grupo Catalana Occidente, S.A. och Grupo Compañía Española de Crédito y Caución, S.L.